O sustavu

EcoMobile Fleet je informacijski sustav za upravljanje, administraciju i nadzor voznog parka, bilo da se radi o vozilima, plovilima, građevinskim strojevima ili drugim pokretninama.

Iznimno prilagodljiv i jednostavan za korištenje, objedinjuje suvremene mobilne GPS i GSM tehnologije, naprednu digitalnu kartografiju, Internet i originalno softversko rješenje.

Sustav GPS praćenja čine:

GPS / SIM
Mobilni uređaj za praćenje koji sadrži GPS modul i SIM karticu
Telemetrijski senzori
Senzori za prikupljanje raznih podataka u vozilu
Cloud aplikacija
Programska aplikacija EcoMobile Fleet za prikaz i obradu podataka prikupljenih GPS praćenjem vozila i naprednom telemetrijom
Server
Server EcoMobile Fleet koji prikuplja i obrađuje podatke nalazi se u cloudu

Nakon ugradnje uređaj konstantno nadzire rad vozila, status motora, njegovu lokaciju, brzinu kretanja i ostale elemente ovisno o želji korisnika. Prikupljene podatke šalje na server gdje se podaci obrađuju i pohranjuju.

Pristup aplikaciji i podacima o vozilima je moguć u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg računala s internetskom vezom i to nakon autorizacije, unosom korisničkog imena i zaporke. Autorizacija se odvija sigurnosnim protokolom identičnim onome koji se koristi u online plaćanju, što uz centralizirani sustav pod stalnim nadzorom, te kreiranje i pohranu sigurnosnih kopija, osigurava maksimalnu zaštitu podataka.